Over ons

Over ons2016-11-25T07:26:17+00:00

Een korte historie

Sinds 2009 zijn wij, André van der Galiën en Marijke Schwirtz, van start gegaan om van de boerderijlocatie Hoogerlust een zorglocatie te maken. Tot 2006 was deze boerderij onderdeel van een farmaceutisch bedrijf uit Weesp. Hierna zijn bestuurlijke partijen, zoals provincie Noord-Holland en Dienst Landelijk gebied, eigenaar van de boerderij geworden. Samen met deze bestuurlijke partijen en de gemeente Muiden is van deze boerderij een Zorgboerderij gemaakt, die tevens maatschappelijk toegankelijk is.

Men kan bij ons het boerderijleven ervaren, iets leren en genieten van de natuur om ons heen. Maar natuurlijk kan men ook integreren met de zorgvrager binnen onze maatschappij.

Zorgvragers hebben een grote rol in de praktische uitvoering van alle dagelijkse werkzaamheden. Wij werken samen met ondernemers en winkeliers uit Muiden en omgeving. Voor deze winkeliers verbouwen wij groenten en leveren wij diensten. Ook werken wij samen met de plaatselijke imker en hebben we een bijenschans op het terrein. Daarnaast verzorgen wij ook de kalveren en jongvee voor een bevriende melkveehouder in Muiden.

Hoogerlust staat voor kwaliteit. Wij zijn aangesloten bij de federatie Landbouw en Zorg en hebben de evaluatiecertificering van het Keurmerk behaald in 2012. Sinds 15 juli 2013 hebben wij weer het keurmerk “zorgboerderij” van landbouw en zorg behaald. Ook hebben wij het certificaat Boerderij Educatie behaald in 2011. En als leerbedrijf hebben wij een Aequor en Calibris erkenning.