Een korte historie

Sinds 2009 zijn wij, André van der Galiën en Marijke Schwirtz, van start gegaan om van de boerderijlocatie Hoogerlust een zorglocatie te maken. Tot 2006 was deze boerderij onderdeel van een farmaceutisch bedrijf uit Weesp. Hierna zijn bestuurlijke partijen, zoals de provincie Noord-Holland en Dienst Landelijk Gebied, eigenaar van de boerderij geworden. Samen met deze bestuurlijke partijen en de (toenmalige) gemeente Muiden is van deze boerderij een Zorgboerderij gemaakt.

Zorgvragers hebben een grote rol in de praktische uitvoering van alle dagelijkse werkzaamheden. Wij werken samen met ondernemers, restaurants en winkeliers uit Muiden en omgeving. Voor deze partners verbouwen wij groenten en leveren wij diensten. Ook werken wij samen met de plaatselijke imker en hebben we een bijenschans op het terrein. Daarnaast verzorgen wij ook de kalveren en jongvee voor een bevriende melkveehouder in Muiden.

Hoogerlust staat voor kwaliteit. Wij zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg en hebben de evaluatiecertificering van het Keurmerk behaald in 2012. Sinds 15 juli 2013 hebben jaarlijks het keurmerk “zorgboerderij” van Landbouw en Zorg behaald.

Contact

Adres:

Weesperbinnenweg 7-9

1398 PC Muiden

Noord-Holland

Emailadres:

info@hoogerlust.nl

Voor boerderijzaken:

André van der Galiën: 06-29051324.

Voor zorgzaken:

Marijke Schwirtz: 06-38380138.

Google Maps